Van Harten Edelsmeden

Hoe kiest u de perfecte trouwring?

Bij het kiezen van de perfecte trouwring moet u verschillende onderdelen in acht nemen. Zo kunnen onder andere het metaal van de trouwring, de prijs, de smaak maar zelfs en de levensstijl en het karakter van uw aanstaande belangrijk zijn.  Hoe kiest u de perfecte trouwring?

trouwringen inspiratie breda

Trouwring kiezen op basis van een budget

Voordat u op zoek gaat naar een geschikte ring voor u aanstaande moet u erachter komen wat u wil uitgeven aan een ring. Gemiddeld gezien is de kostprijs van een ring 3/5% van de uiteindelijke kosten van de trouwerij. Er zijn hopen mooie en luxe ringen, maar er moet wel in de gaten gehouden worden hoeveel er daadwerkelijk kan worden uitgegeven aan de trouwerij. Zo is het belangrijk het hierboven genoemde percentage te reserveren. 
Tevens kan er gekeken worden naar ‘normale’ ringen en merkringen. De merkringen kosten vanzelfsprekend een stuk meer dan de niet merkringen. Dit betekent echter niet dat ze mooier zijn. Een niet merkring kan er net zo mooi uitzien als een merkring van dubbel de prijs. 

De perfecte trouwring moet passen bij levensstijl bruid of bruidegom

Een trouwring moet passen bij uw levensstijl, het is namelijk een sieraad dat u waarschijnlijk de rest van uw leven draagt. Het lijkt aannemelijk, maar het wordt toch echter snel vergeten. Bij een avontuurlijke, sportieve levensstijl in de buitenlucht is het belangrijk dat u ring hier tegen kan. Er zijn metalen die hier anders op reageren dan anderen. De dagelijkse activiteiten zijn dus van belang bij het kiezen van de geschikte ring.  

Gouden trouwring

Bruiden en bruidegoms hebben verschillende soorten metalen waar voorkeur naar wordt gegeven. Over het algemeen wordt er gekozen voor goud, maar dit hoeft tegenwoordig ook niet altijd zo meer te zijn. Rosé goud is vrouwelijk en kan perfect voor de bruid zijn, maaru kunt zich voorstellen dat de bruidegom dit wellicht niet zo ziet zitten. 

Voor een ‘matching look’ is het een goed idee één lijn te trekken in het kiezen van de ring. Vergis u echter niet, stijlen kunnen verschillend zijn, de keuze van het metaal speelt daarentegen wel een grote rol. 

Bent u op zoek naar een trouwring? Kom vrijblijvend eens langs in ons atelier!