Van Harten Edelsmeden

Hoe kiest u de perfecte trouwring?

Bij het kiezen van de perfecte trouwring zijn er een aantal zaken belangrijk. Zo kunnen onder andere het metaal van de trouwring, de prijs, de smaak, de levensstijl en het karakter van uw aanstaande belangrijk zijn.  Hoe kiest u de perfecte trouwring?

trouwringen inspiratie breda

Trouwring kiezen op basis van een budget

Voordat u op zoek gaat naar een geschikte ring voor uw aanstaande moet u bepalen wat u wil uitgeven aan een ring. Gemiddeld gezien is de kostprijs van een ring 3/5% van de uiteindelijke kosten van de trouwerij. Er zijn heel veel mooie en luxe ringen, maar belangrijk is om het budget goed in gedachten te blijven houden.

Tevens kan er gekeken worden naar ‘normale’ ringen en merkringen. De merkringen zijn vanzelfsprekend wat hoger in prijs dan de niet merkringen. Dit betekent echter niet dat ze mooier zijn. Een niet-merkring kan er net zo mooi uitzien als een merkring. 

De perfecte trouwring moet passen bij de levensstijl van de bruid of bruidegom

Een trouwring moet passen bij uw levensstijl, het is namelijk een sieraad die u waarschijnlijk de rest van uw leven draagt. Het lijkt aannemelijk, maar het wordt toch echter snel vergeten. Bij een avontuurlijke, sportieve levensstijl in de buitenlucht is het belangrijk dat u hierover nadenkt bij het bepalen van uw droomring. Er zijn metalen die hier anders op reageren dan edelmetalen. De dagelijkse activiteiten zijn dus van belang bij het kiezen van de geschikte ring.  

Gouden trouwring

Bruiden en bruidegoms hebben verschillende voorkeuren als het gaat om edelmetalen. Over het algemeen wordt er gekozen voor goud, maar dit hoeft tegenwoordig ook niet altijd meer zo te zijn. Rosé goud is vrouwelijk en kan perfect voor de bruid zijn, maar u kunt zich voorstellen dat de bruidegom dit wellicht anders ziet. 

Voor een ‘matching look’ is het een goed idee één lijn te trekken in het kiezen van de ring. Vergis u echter niet, stijlen kunnen verschillend zijn, de keuze van de edelmetalen speelt daarentegen wel een grote rol. 

Bent u op zoek naar een trouwring? Kom vrijblijvend eens langs in ons atelier!