Van Harten Edelsmeden

maak kennis met...

Kees-Jan van Harten. Wij spraken hem over zijn keus van zijn prachtige winkel aan de Koninginnestraat 1 in Breda.

Waarom een winkel openen in deze wijk?

Een goede eerste vraag!

Ik was er eigenlijk vanaf moment 1 al over uit dat ik geen winkel ben die in een binnenstad moet zitten. Zoals mijn winkel uniek is moet ook de locatie van de winkel uniek zijn.

De wijk Zandberg, waar mijn winkel gevestigd is en waar ik zelf ook woonachtig ben, is een karakteristieke wijk tussen het Ginneken en de binnenstad.

De weg ernaar toe, het bruisende gebied, het zuiden van Breda, de bourgondische sfeer van de wijk, de prachtige winkels en de mensen die in deze wijk wonen of komen shoppen waarderen kwaliteit en een eigen gezicht.

Het past stuk voor stuk bij mijn type sieraden, het ambacht en de winkel die ik graag wil hebben.

Unieke sieraden met een unieke stijl met een unieke duidelijke en goede kwaliteit. En of het nu om een kleine reparatie gaat of het maken van een nieuw sieraad? Ik wil er altijd dezelfde duidelijke goede kwaliteit aan hangen.

Hoe kom je aan dit prachtige hoekpandje?

Is het geluk? ik weet het niet. Ik heb een lange zoektocht gehad in verschillende panden in deze wijk, en allemaal stuk voor stuk prachtig, echter voelde ik direct dat dit pand aansluit op wat ik voor ogen had: een winkel, zichtbaar voor iedereen, een hoekpand waar je langsloopt en door de etalage naar de winkel en het open atelier kijkt.

Het moet nieuwsgierig maken en het gevoel geven “waar komt een mooi handgemaakt sieraad nou eigenlijk vandaan”?

Het zijn de vieze handen in het atelier die het mooie sieraad maken en presenteren.

Wat wil je graag uitstralen met jouw winkel?

Ik wil graag een winkel zijn waar mensen speciaal naartoe komen en tegelijkertijd een winkel zijn waar mensen spontaan binnen te stappen.

Een winkel met een warm karakter waar iedereen zich thuis voelt.

Ik vind het prachtig om de wensen aan te horen van mensen, daar echt de tijd voor te nemen en direct schetsmatig te praten waarbij men door het open atelier zichtbaar vanuit de winkel direct een indruk krijgt van het ambacht.

Daarnaast moet het ook een winkel zijn waar je makkelijk binnenstapt voor een nieuwe sluiting op een ketting, een ring vergroten of verkleinen, het  inkorten van een armband, het controleren van een zetting of het verwisselen van een horlogebatterij, restaureren van sieraden, taxeren, iemand die graag een sieraad cadeau wil doen etcetera etcetera. De drempel is laag, de entree groots!

Ook in het interieur van mijn winkel vind je het ambacht terug.

Zo worden de sieraden gepresenteerd in, voor mij ontworpen, handgemaakte vitrines.

Gemaakt door mensen die ook ambachtelijk werken, vakmensen die passie en liefde hebben voor hun vak en die samen met mij een omgeving hebben gecreëerd voor het sieraad waar deze het beste in uitkomt en het allermooiste in gepresenteerd kan worden.

bezoek ons