Van Harten Edelsmeden

Tips om de ringmaat van uw partner te raden

Raad de maat van de ring van uw partner. Hoe doet u dat zonder dat hij of zij het merkt? Onze edelsmid helpt u op weg en geeft hieronder tips om de ringmaat van uw partner te raden.

inspiratie trouwringen edelsmid breda

Een romantisch aanzoek hangt af van de verlovingsring en die wilt u ook voor het eerst matchen. De vraag is: hoe raadt u uw partners ringmaat raden zonder een zorgvuldig gepland voorstel te onthullen. Daarom hebben we voor u een aantal tips op een rijtje gezet waarmee u zonder te veel moeite de ringmaat van uw partner te weten kan komen.  

Tip 1: Meet de ringmaat zelf subtiel op.  
Het beste is om te wachten tot je toekomstige echtgenoot in dromenland is, want als hij/zij wakker is, kunt u dit natuurlijk niet subtiel doen. Bent u rustig slapend in zijn/haar armen, dan ziet u haar ringvinger, nu nog zonder ring. Zoek dan ergens in huis snel een stukje touw of een draadje en wikkel deze snel om haar/zijn vinger. Meet vervolgens op hoelang het touwtje was voordat het elkaar kruiste. Ga daar mee naar uw edelsmid of juwelier, en dan berekend deze de ringmaat voor u!  

Tip 2: Pak een andere ring die je partner thuis heeft liggen.  
Dit is één van de gemakkelijkere opties. U neemt één van zijn/ haar ringen en brengt deze naar een juwelier, de juwelier meet deze op om de juiste maat te krijgen. Bij het kiezen van een ring zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zorg er onder andere voor dat het niet zijn/haar favoriete ring is… Als u hem ineens nergens meer kunt vinden, heeft u te maken met een licht ongelukkige verloofde. Probeer ook een ring te kiezen waarvan u weet dat ze die om haar linke ringvinger draagt. Zo heeft u snel de juiste ringmaat.  

Tip 3: Vraag het aan familie en vrienden.  
Dit is een iets moeilijkere optie. Het kan namelijk enkele problemen veroorzaken. U moet uw naasten echt vertrouwen, omdat u een spannend geheim probeert te delen met vrienden en familieleden. Er kan ervan uit worden gegaan dat de persoon in kwestie een subtiel gesprek met een partner kan beginnen over ringmaat zonder het hele plan prijs te geven. Maar als het lukt, is het natuurlijk wel een heel bijzondere manier om uw dierbaren in vertrouwen te nemen op zo’n bijzonder moment in uw leven.   

Bent u er toch niet uitgekomen met de ringmaat?  
Weet u de maat van de ring toch nog niet? U kunt toch het risico nemen gewoon een ring te kopen… Koop de meest voorkomende maat. Dat is 17 tot 17,5 voor vrouwen en 21 voor mannen. Denkt u dat de vingers van een aanstaande bruid breder of smaller zijn dan de gemiddelde man of vrouw? Kies een iets grotere of kleinere ring. Mocht u toch echt twijfelen, dan nog een laatste tip. De ring kan beter iets te ruim als te krap zitten, dan kan hij in ieder geval nog om de vinger worden geschoven! 

Veel mensen dragen wel eens een sieraad. Sieraden hebben vaak een betekenis of zijn voor een bepaalde gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan ringen voor uw trouwdag of een cadeau. Bij zo’n speciale gelegenheid hoort natuurlijk ook een speciaal sieraad! Wist u dat u ook een exclusief sieraad kan laten maken? Een edelsmid maakt namelijk sieraden exclusief voor u, naar uw wensen en ideeën.

Bent u op zoek naar een trouwring? Kom dan snel eens langs om ons aanbod te bekijken en uw wensen te bespreken!