Van Harten Edelsmeden

Wat is de ringmaat van uw geliefde en hoe meet u dit eigenlijk?

Voordat u een aanzoek doet is het zaak te weten wat de ringmaat van uw geliefde is. Het raden van de ringmaat van uw geliefde hoeft echter niet moeilijk te zijn. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wat hun ringmaat is. Om deze barrière te verwijderen geven we hieronder een aantal simpele voorbeelden.

De ring mee passen 
Neem uw geliefde mee op stap en begin met het passen van ringen. Gewoon voor de fun. Let goed op de ringmaat van de ringen die ze past en onthoud die. Als dit voor u te veel risico is, dan moet u één van de andere alternatieven ondernemen.  
 
De ring stiekem afnemen 
Een handigheidje bij het kijken naar films achter de buis. Tijdens de film speelt u een beetje met de ringen op haar vingers en neemt u er één af. Probeer het zelf is en kijk hoe ver uw pink omhoog kan. Noteer vervolgens welke knokkel de ring voorbijgaat en of hij er helemaal doorgaat. Ook niet onbelangrijk is om op te letten welke hand en vinger ze de ring draagt.  
 
De ring uit de juwelendoos 
Een simpele tip: Haast elke vrouw heeft een doos met juwelen. Neem een ring uit haar juwelendoos, met voorkeur een ring die ze niet vaak draagt (anders moet u erg snel wezen) en neem deze mee naar de juwelier. De juwelier checkt de afmetingen en laat u weten welke ringen u moet hebben.  

De ring fotograferen 
Maak foto’s van de ringen naast uw hand of naast een meetlat. De juwelier kan kijken naar de gemaakte foto en zien wat de afmetingen hiervan zijn. 

Bent u op zoek naar een trouwring? Bekijk dan hier ons aanbod!